DESPRE MINE

Bine ai venit!  pe pagina celor mai curajoși Exploratori

TamaraSpun “cei mai curajoși ” pentru că, dacă lumea fizică se supune unor legi imuabile, Universul nostru subiectiv este guvernat de percepția unică a fiecăruia dintre noi.

Percepția, la rândul ei, este supusă valorilor, convingerilor și credințelor pe care le-am dobândit prin educație sau din experiența personală. Dintre acestea, unele sunt conștientizate iar altele ne conduc viața din „umbră”. Descoperirea, înțelegerea și transformarea acestor umbrepoate fi, unori, pe cât de relevantă, pe atât de înfricoșătoare.

Dacă atunci când plouă sau este frig, ne putem adăposti, de noi înșine nu ne putem ascunde și nici disocia, decât prin boală. În același timp, felul în care ne-am structurat lumea interioară ne ajută sau câteodată ne împiedică să trăim autentic, asumat și cu bucurie tot ceea ce ne prilejuiește această minunată călătorie care este Viața.

 

Cum am început propria mea explorare

 

Experienta mea în explorarea propriului meu univers interior a început în anul 1997, la Fundația de Inforenergetică "Sfântul Apostol Andrei", a cărei membră sunt și azi, ca Inforenergetician de gradul VII

La gradul I, am început să înțeleg cum faptele, gândurile și emoțiile ne influențează nu doar propriul destin, ci și pe al celorlalte ființe, în același fel în care bătaia de aripi a unui fluture undeva aiurea, poate produce efecte nebănuite în celălalt capăt al lumii.

Din dorința de a învăța mai multe despre energiile acestui sistem atât de complex, căruia ființa umană îi aparține, experienta mea a continuat cu anul 2001, cand am început să practic QuilinGong, aprofundând și mai mult metodele de lucru cu energiile.

Apoi am vrut să înțeleg felul în care propriile noastre gânduri și trăiri ne influențează succesul sau eșecul în viață, astfel că, în 2005 am urmat Cursul de Baza 1, 2 și Ultra ale Metodei SilvaTehnicile pe care le-am învățat m-au ajutat să-mi gestionez constructiv stările interioare și să folosesc “stress-ul” ca pe un aliat în atingerea obiectivelor.

În urmatorii ani, experiența mea de dezvoltare personală a fost completată în ședințe de consiliere psihologică individuală, de grup și în tabere de dezvoltare personală organizate de doamna Olivia Mocanu (Psihoterapie experienţială şi a unificării centrată pe adult-copil-cuplu-familie), descoperind mecanismele care îmi guvernează reacțiile emoționale și comportamentale față de aspecte variate ale vieții mele.

Am devenit mai conștientă de felul în care mi-am creat primele patternuri în copilărie, scenariile pe care le-am adoptat, rolurile pe care mi le asum mai mult sau mai putin conștient, felul în care ele pot să determine calitatea vieții mele și mai ales cum pot să le modific.

Acest drum al cunoașterii personale continuă și azi: de câte ori am ocazia, învăț lucruri noi despre mecanismele psihicului uman în grupuri de formare și în analiză personală.

Recuperând atât de multe cunoștinte despre mine și abilitățile mele, am căutat o cale de a fi eu schimbarea pe care o doresc în fiecare aspect al vieții mele și să le utilizez în munca de zi cu zi. Iar ca să fac asta, în 2007, am devenit Master în Management și Comunicare de afaceri la SNSPA, Facultatea de comunicare si relații publicecu o lucrare de dizertație în Cultura organizațională, în care am studiat felul în care interacționează cultura diferitelor sisteme umane (iar prin cultură vă invit să înțelegeți seturi de valori, credințe, principii de acțiune, mituri, energii și emoții).

 

Mai recent...

 

În 2010 am descoperit Tehnica Eliberării Emoționale (Emotional Freedom Techniques - EFT) la un work-shop al doamnei Corina Marinun ghid plin de sensibilitate și generozitate. Aflasem deja de câțiva ani despre această metodă care se bazează pe eliberarea emoțiilor ce blochează canalele energetice, printr-o procedură foarte simplă, care include elemente din Programarea Neuro-Lingvistică, presopunctură și hipnoză eriksoniană. O metodă ușor de aplicat pentru modificarea imediată a stării interioare. Executata corect și consecvent, EFT are rezultate cu adevarat remarcabile!

Din 2011 drumul explorarii mele interioare s-a deschis către oportunitatea formării în Constelații sistemice (familiale și organizaționale) - Formator Jutta Ten Herkel.

Pe parcursul celor 3 ani de pregatire am avut ocazia să constat că tot ceea ce am învățat, lucrează deja în mine, pentru mine și în același timp în toate sistemele cărora le aparțin. Am reintegrat, într-o formă mai profundă, elemente din inforenergetică, psihoterapii, Qi Gong și Programare Neuro-Lingvistica, primind o perspectivă mai amplă asupra felului în care individul și sistemele carora le aparține la diferite nivele se influenează reciproc.

Și pentru ca toate acestea să se manifeste pe deplin, am învățat să dau mai departe prin cursul de formator pe care l-am absolvit în 2012 (Macro Training) și trainingul de NLP Master Practitioner în 2013 (Trainer Maria Cotoi).

Din 2015 am decis să îmi continui studiile iar în prezent sunt studentă a Facultatății de Psihologie.

 

În prezent

 

Lucrez ca și consilier NLP , NLP Integrativ în ședințe individuale și de grup.

Sunt facilitator de constelații sistemice și famililale și trainingrui de dezvoltare a abilităților de comunicare.

 

Am descoprit un prilej surprinzător de experiențe noi și învățare, când am decis că vreau să slăbesc, și am început să urmez indicațiile unui dietetician priceput. Trăirile și schimbările prin care am trecut m-au determinat ca din 2013 să încep să lucrez la proiectul: „Slăbește prin stil de viață sănătos!”,  care a devenit proiectul meu de suflet și o sursă de învățare extraordinară pentru mine și cei cu care am lucrat.

Sunt bucuroasă să fiu organizatoarea unui nou grup de sprijin pentru slăbitcare începe la București, pe 17 ianuarie 2017.

 

Mă simt binecuvântată de destin pentru darurile pe care mi le-a dat sub forma acestor experiențe și mai presus de toate, pentru darul de a trăi în cele mai diverse modalități un adevar foarte simplu: indiferent de ocupația mea, indiferent de locul sau mediul în care se desfășoară viața și indiferent de condițiile exterioare

Te îmbrățișez cu drag și te aștept să călătorim împreună. Dacă dorești să afli mai multe despre mine, te rog contactează-mă.

 

Tamara

  

Interesat sau doar curios? Scrie-mi la:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.